Κατόπιν πρόσκλησης του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Καθηγητή Ιωάννη Α. Μουρμούρα, ο Λόρδος Mervyn King, πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (2003-2013), Καθηγητής Οικονομικών και Πολιτικής Επιστήμης στο London School of Economics (LSE) και Καθηγητής του New York University (NYU) (Οικονομικών στο NYU Stern School of Business και Νομικής στο NYU Law School), επισκέφθηκε την Τράπεζα της Ελλάδος.
Με σπουδές στο King’s College του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ της Αγγλίας και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Λόρδος King εξελέγη σε πανεπιστημιακή έδρα στα 29 του μόλις χρόνια και λίγα χρόνια αργότερα ανέλαβε ως τακτικός Καθηγητής Οικονομικών στο London School of Economics, όπου ίδρυσε το περίφημο Financial Markets Group. Έχει εικοσαετή και πλέον πορεία στην Τράπεζα της Αγγλίας, ξεκινώντας από τη θέση του Διευθυντή Οικονομικής Έρευνας (Chief Economist), συνεχίζοντας ως Υποδιοικητής και μένοντας για μία δεκαετία (δύο διαδοχικές θητείες) στη θέση του Διοικητή. Κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, μαζί με τον ομόλογο και φίλο του, Ben Bernanke, Πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (US Federal Reserve) τόλμησαν να υιοθετήσουν μη συμβατικές νομισματικές πολιτικές με σκοπό τη διάσωση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Έχει τιμηθεί με τους τίτλους του Λόρδου, του Ιππότη του Στέμματος και του Sir, ενώ έχει επίσης κηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας πολλών πανεπιστημίων ανά τον κόσμο.
Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, ο Λόρδος King έδωσε διάλεξη με θέμα «Νομισματική πολιτική σε ταραχώδεις καιρούς» (Monetary policy in turbulent times) στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Τράπεζας της Ελλάδος. Στη διάλεξή του, ο Λόρδος King ανέφερε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει μια κεντρική τράπεζα στη σύγχρονη εποχή των ιδιαίτερα χαμηλών επιτοκίων, της ποσοτικής χαλάρωσης και της επέκτασης των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών. Ο Λόρδος King αναφέρθηκε στη διαχείριση της χειρότερης κρίσης που έπληξε την παγκόσμια οικονομία μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 1929, όταν ήταν Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, και στη συνακόλουθη κρίση χρέους στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα και η Ισλανδία, δύο χώρες που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση, πραγματοποίησαν ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία τους. Τη διάλεξη προλόγισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, ενώ ακολούθησε γύρος ερωταπαντήσεων και συζήτηση με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με αναφορές, μεταξύ άλλων, στις μακροοικονομικές ανισορροπίες μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ και στην ανάγκη για μια δημοσιονομική ένωση, καθώς και το Brexit, το οποίο ο Λόρδος King χαρακτήρισε ως την χειρότερη πολιτική κρίση των τελευταίων 100 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Λόρδου King με τη συμμετοχή θεσμικών παραγόντων της χώρας και η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με συνάντηση μίας ώρας, κατόπιν πρωτοβουλίας του ιδίου, με 10 νέους οικονομολόγους της Τράπεζας της Ελλάδος, τους οποίους συμβούλεψε με δεδομένη την 20χρονη εμπειρία του στην Τράπεζα της Αγγλίας και τη μακρά ακαδημαϊκή του καριέρα.